KT Lustig en Vrij

Welkom op de webpagina van KT Lustig en Vrij. Hier vind je alle info over onze vereniging zoals contactgegevens, onze geschiedenis en onze producties.

Lustig en Vrij - Actueel nieuws

Vanaf december 2021: Open repetities "Houffalize"

Ondanks de nieuwste coronamaatregelen timmeren wij verder aan ons stuk "Houffalize". We mikken nog steeds op opvoeringen op 4, 5 en 6 februari 2022.

Om in regel te zijn met de maatregelen zoals aangekondigd op 26 november 2021, stellen wij onze repetities open voor het publiek. Wil je graag zien hoe het er aan toe gaat op een repetitie van Lustig en Vrij? Steeds welkom!

Praktisch:

  • Wij repeteren elke dinsdag en donderdag in de Chalet te Lot

  • Een repetitie bijwonen kan na vertoon van je Corona Safe Ticket en mits het dragen van een mondmasker

  • Een repetitie bijwonen gebeurt in stilte en al zittend

  • Eventuele vragen, opmerkingen of feedback zijn welkom tijdens de pauze(s)

  • Wij voorzien geen drank voor de bezoekers, breng dus zelf een flesje water mee!

Lustig en Vrij - Nieuwsfeed archief

13 & 14 november 2021: "Lekker Boeiuh!"

Niets staat onze jeugd van Hoop op de Toekomst nog in de weg om hun langverwachte productie op de planken te brengen! Waar corona voordien nog roet in het eten gooide, gaan ze nu volop voor een geslaagde voorstelling met "Lekker Boeiuh!"


Twee jeugdbendes, de Scroogers en de Woodles, leven al jaren in vijandschap met elkaar. Ze treiteren elkaar, gaan zo nu en dan met elkaar op de vuist en laten elkaar vervolgens weer weken met rust.

Tot Tess, bendelid van de Woodles, met grof geweld beroofd wordt. De beschuldigende vinger van de Woodles gaat direct naar de Scroogers. De Woodles zijn vooral kwaad, omdat één regel in hun vete een hele duidelijke is.

Vechten doe je met beide groepen tegen elkaar en mag niet met een hele groep tegen één of twee.

Kom je kijken hoe dit afloopt?

Zaterdag 13 november om 20u
Zondag 14 november om 15u

CC De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg

Inkom: €8

Reserveren via de spelers en leden van Hoop op de Toekomst, via jeugdtoneel.hoopopdetoekomst@gmail.com of via CC De Meent

Corona

Wij houden rekening met de geldende coronamaatregelen
Breng dus zeker mee: Covid Safe ticket en identiteitskaart.
Mondmaskers mogen af eens je voorbij de Covid Safe Ticket controle bent.

20, 21 & 22 november 2020: Afgelast

Eind september werd door de spelers en het bestuur van Lustig en Vrij beslist om de opvoering van november af te gelasten vanwege de coronacrisis. Dat leek ons de enige juiste beslissing, we zouden immers nooit dezelfde gezelligheid en sfeer kunnen opwekken.

Maar niet getreurd, het reeds gedane werk gaat niet verloren! Eens het kan en de vooruitzichten wat rooskleuriger zijn, pikken we de draad weer op, en trekken de "leerkrachten" opnieuw naar Houffalize!

Hou afstand en gebruik je gezond verstand. Alleen zo hou je jezelf en de mensen rondom jou gezond.

20, 21 & 22 november 2020: Lustig en Vrij speelt "Houffalize"

Aan de vooravond van de zomervakantie werd de aftrap gegeven naar de novemberproductie. Een eerste lezing (op voldoende afstand van elkaar) wakkerde alvast het enthousiasme aan van de spelersgroep. Het stuk viel in de smaak!

"Houffalize" van Eddy de Moor is een hedendaagse en herkenbare komedie over 7 vriendinnen/collega's die op weekend gaan. Helaas gaat niet alles zoals voorzien, met vergeten maaltijden, drank die rijkelijk vloeit en nog enkele andere stressfactoren die de kop op steken. Leuk om weten is dat het stuk gloednieuw is, zelfs in die mate dat wij de eer hebben om het voor het eerst op te voeren in Vlaanderen.

Regie ligt in handen van Jasper Stegen.

De spelergroep bestaat uit Peter Bellemans, Veerle Debusscher, Karlien Geerts, Jolien Hendrickx, Dorien Leemans, Eva Quintelier, Linda Vandamme en Sabrina Vanhemelrijck.

Speeldata:

  • Vrijdag 20 november: 20u

  • Zaterdag 21 november: 20u

  • Zondag 22 november: 15u

Locatie: CC De Meent


Laatste update: 6 juli 2020

6 tot 27 september: "Kunst aan de kapstok"

Een kapstok kennen we als een nuttig meubelstuk, bedoeld voor het ophangen van jassen of hoeden, of ook als een kledinghanger waar de kledij omheen gehangen wordt. Maar wist u dat een kapstok ook een geliefd thema is in de kunst?

Marcel Duchamp creëerde een nieuwe kunstwereld door de dagelijkse werkelijkheid, zoals een hoeden-kapstok, als “readymade”-kunst te introduceren. Marcel Broodthaers hing zijn gekende mosselschelpen aan een kapstok en Louis Thevenet gebruikte het meubelstuk als een vast object in zijn huiskamer- en café-interieurs.

In figuurlijke zin betekent een kapstok een aanknopingspunt of een houvast. Zelfs in films en series spelen kapstokken een belangrijke rol, omdat de hoofdrolspeler er zijn hoed bij binnenkomst op werpt. Denk maar aan James Bond of Baantjer.

Onze Jeugd heeft een inzending voor het project "Kunst aan de kapstok"! Dit project onder leiding van Philippe van Goethem zal te zien zijn tussen 6 en 27 september 2020 in (de foyer van) CC De Meent. Spring zeker eens binnen als je in de buurt bent!

Locatie: CC De Meent


Laatste update: 6 juli 2020

Wie of wat is Lustig en Vrij?

Koninklijke Toneelkring Lustig en Vrij voert al sinds 1927 toneelstukken op in en rond Lot, deelgemeente van Beersel (Vlaams-Brabant). Vandaag zijn we een relatief kleine, maar niet minder plezante bende die zich richt op originele en verrassende producties. Lustig en Vrij is de verzamelnaam voor de afdeling van de volwassenen (+18) onder naam van "Lustig en Vrij" zelf, en de jeugdafdeling die producties op poten zet onder de noemer van "Hoop op de Toekomst".

Waar Hoop op de Toekomst vooral lokaal talent verzamelt, is Lustig en Vrij uitgegroeid tot een vrolijk allegaartje van vrienden afkomstig uit Vlaams-Brabant en het Brusselse. De roots van de vereniging liggen aldus stevig verankerd in Lot, maar het bladerdek spreidt zich veel breder uit. Die combinatie van invloeden, accenten, achtergronden en leeftijden zorgen ervoor dat we een heel diverse, open en vooral plezante groep vormen.

Met beide afdelingen samen klokken we af op een jaarlijks totaal van 3 toneelproducties + een gastvoorstelling op de jaarmarkt in Lot. Meer details vind je hier.